Nyárvégi híreink
Újdonságok a kamrában
Vecsernyésék, akiknek lekvárjai és szörpjei régóta töretlen népszerűségnek örvendenek, újító kedvükért pedig mi is nagyon szeretjük őket, ismét kitettek magukért. Az amúgy is széles lekvárválaszték új tagjai: sárgadinnyelekvár, sárgadinnye-őszibaracklekvár és alma-rebarbaralekvárjuk már a polcokon várja azt, aki hazavinné.
A szomjúság oltására a bodzabogyóból készült szörpöt ajánlják az eddigi meggy-, piros és fekete ribizliszörp és őszibarack ivólé mellé.
A mi kedvencünk mégis a paradicsomlé, ami a hagyományos ízek kedvelőinek kissé édesebb, a mediterrán ízek rajongói számára zöldfűszerekkel ízesített változatban is elkészült. Annyira finom, hogy akár inni, akár levesnek, akár tésztaszósznak, szinte más hozzáadott alapanyag nélkül is használható.
Házi túró Ortóéktól
Nő a kínálat Ortóéknál is. A fiatal gazda és sajtkészítésért felelős felesége új tehenet állított be, és így egyre több és többféle termékük kerül a hűtőpultba. Ilyen a házi túró is, a már ismert házi vaj mellett ez a következő, amivel bővült kézműves tejtermék-kínálatunk. Mi már megkóstoltuk: igazi élmény!
Nem csak édesszájúaknak
Kutatóútjainkat sem függesztettünk fel, továbbra is keressük az új termelőket és új termékeiket. Így került a boltba Kakasdról a háromféle ízesítésű sajtos tallér.
Régi ismerősünk a Petrits mézeskalács, most pedig két új ízben is megkóstolhatjuk: a vaníliás és a mákos puszedli is méltó a márkához. A gyors sütemények készítőinek ajánljuk a mézes kosárkákat és a mézes lapot is.
Bősz Adrián újdonságai
Bősz Adrián, aki egyre ismertebb vevőink körében is, új tételeit is elhozta, hogy gyarapítsa a kínálatot:
- Kadarka válogatás (Cenege-dűlő) 2011
A szekszárdi borvidék legdélibb települése, Báta határában fekvő, kitűnő minőséget adó Cenege-dűlő déli lankáin termett kadarkából speciális erjesztési eljárással készült bor. Illatában és ízében piros bogyós gyümölcsök vezetnek, de felismerhetők a kadarka értékei is, a finom savak, lágy tanninok és a fajtára jellemző kedves fűszeresség. Könnyű halételek és saláták mellé ajánljuk.
- Kékfrankos 2008
Kellemesen gyümölcsös ízvilágú, kiváló alapanyagból készült kékfrankos. Könnyed, friss karaktere miatt jó kortyolgatni. Már most is kerek, de idővel még szebb arcát fogja mutatni.
- Bikavér 2008
Cabernet franc, merlot, kékfrankos és kadarka borok házasítása. Jól iható, ugyanakkor tartalmas és érett bor. Igazi szekszárdi bikavér, könnyed, de a borászra jellemző elegáns stílusban.