Szüreti hétvége a Nefelejcs közben
csütörtök | péntek | szombat | vasárnap | |
egész nap | Bor- és ételkóstoló | Bor- és ételkóstoló | Játékok Toma és csapatával a Nefelejcs közben Bor- és ételkóstoló
| Játékok Toma és csapatával a Nefelejcs közben Bor- és ételkóstoló
|
délelőtt | 10.00-11.30 Bor és kecskesajtok társítása Tiborral
| 10.00-11.30 Borok és húsok társítása Tiborral
| ||
délután | Kóstoló a Feiszt Pince boraiból Tiborral | Játékok Toma és csapatával a Nefelejcs közben
| 14.00-17.00 A Toronyi Pince borainak kóstolója Toronyi Györggyel
|
Tehénsajtok Ortóéktól
Ortóék Szálkán készülő sajtjai már a boltnyitás óta ismertek és kedveltek mindenki körében. Saját tartású teheneik tejéből készítik hagyományos eljárásokkal és kísérletező kedvvel – keménysajtjaik mellett már krémsajtot, pácolt sajtkockákat, házi túrót és vajat is hoznak.
Most többfél sajtjukat is megkóstolhatják.
Még többet Ortóékról
MonJardin! hagyományos és újszerű
„A MonJardin! kert a konyhában civil projekt elfeledett és különleges fajták felkutatásával, vissza- és meghonosításával, hagyományos és különleges termelési eljárások és tartósítási módok újragondolásával foglalkozik. Idei termékeink közé felvettünk nálunk még nem, vagy kevéssé ismert, olajban eltett újragondolt fűszerezéssel ízesített, aszalt zöldség-gyümölcs párosításokat is. Egzotikus ízvilágú sütemények és vadhúsok mellé adható, reggel pirítós mártogatós desszertként is kellemes vaníliás aszalt paradicsomokat, tészták, párolt raguk mellé kínálható chilis olajos szilváinkat kívánjuk bemutatni most, néhány egyéb újdonságot adó ízösszeállításunkkal és termékünkkel együtt. Az összetevők nagy része saját termelésű, illetve kizárólag a környékről beszerzett terményekből áll össze." Domonyai András, MJ! projekt
További info a projektről
Tehénsajtok Hermán Norberttől
Hermán Norbert új ismeretség: termékei most mutatkoznak be. Csak tehéntejből készíti termékeit, tehenei bértartásban tartott magyar tarkák. A frissen lefejt tejet minden reggel azonnal elviszi, és megkezdi feldolgozását. Kézzel készített termékei adalékanyagmentesek. Minimum 30 napos érlelésű sajtjain a pince klímájának köszönhetően fejlődik be a nemespenész bevonat. A kemény sajtok mellett olyan különlegességeket is készít, mint a zsendice (tökmagolajjal, őrölt tökmaggal, savóval), a Parenyica, és különféle édes ízesítésű ordagolyók.
Őszi dekor készítés Eszterrel
Péntek esti programunkból a közelben szedett-gyűjtött szépségeket egészítjük ki, és készítünk belőle különféle lakásdíszeket. Az alapanyagot és a tanácsokat mi adjuk, a kész díszt hazaviheti
A kétórás estre a boltban vagy a Facebookon lehet jelentkezni, díja 2490 Ft.
Korhelyreggeli egész nap
Hurkával, kávéval, savanyúsággal vagy friss zöldséggel: az igazi borfesztivál menü előtte és utána...
Fáradtaknak 990, nagyétkűeknek 1490 Ft.
Külön is jó, együtt még jobb!
Borok és húsok, borok és kecskesajtok társítása Tiborral. Borgazdánk, Tibor olyan kombinációkat mutat, ami talán nem jutott eddig eszébe, de most biztosan megszereti. Lássuk, mi hez illik leginkább, és élvezzük, ahogy az ízek összecsengenek.
A program ára 2000 Ft.