Egyévesek lettünk!
Új arcok, új ízek
Már a kezdet kezdetén sok olyan termelő portékáját mutattuk meg, akik addig nem voltak ismertek a szekszárdiak és a környékbeliek között, de azóta a választék még tovább bővült! A környékbeli termelők is egyöntetű lelkesedéssel fogadták a helyet, ahol mindannyiuk áruja egyszerre van jelen. Azóta a szekszárdiak is rákaptak a tolnai Háromszéki Pék kenyereire, Lampekék húsárujára vagy Gábrielék csokoládékülönlegességeire.
Bővítettünk
Mivel az igény hatalmas volt, kicsit lazítottunk a szigorú körzethatárokon: így lehet naponta a szekszárdiak asztalán a bátyai szárított paradicsom, aszalt gyümölcs vagy savanyúság. Szintén a bővítés eredménye volt, hogy Hermán Norbert és Dobai Attila sajtjai bekerültek a boltba – előbbinek nemsokára újra megízlelhetjük finomságait, mivel épp most készült el új sajtkészítő műhelye.
Szintén nagyon fontos, hogy nálunk van a borvidék kis borászatainak legnagyobb választéka, közel harminc pincészet palackjaiból lehet válogatni pincénkben.
Kitekintettünk
A környékbeli kézműves termékek mellett az ország távolabbi részeiről is felkutattunk néhány olyan ínyencséget, ami nálunk nem készül: ilyenek a Tokaji Borecet Manufaktúra ecetjei, vagy a göcseji aszalt szilva, a kézműves Kapucinus sör, no meg az EccoFood teljes kiőrlésű tönkölylisztje.
Határokon túl
A filozófia ugyanaz maradt: olyan külföldi, legtöbbször kézműves vagy kis szövetkezetek által készített, minőségi termékek kerültek a polcra, amilyenek nálunk nem találhatók meg. A görög paszteli sokak kedvence lett, ahogy a rizottóhoz való arborio rizs vagy a vaníliarúd is.
Kávézunk…
Kis változás volt kávéfronton, de a Mokaflor talán még kedveltebb, mint az elődje volt. A friss alapanyagokból mindenkinek a saját ízlése alapján készülő szendvicsek, a teák, szörpök és a szezonban újra kapható limonádé mellett oszlopos termék lett a márc, a szekszárdi kóla is!
Várunk!
Továbbra is szeretettel várunk mindenkit a hét minden napján: egy kávéra, kóstolásra, beszélgetésre vagy bevásárlásra. Mert mi továbbra is hiszünk abban, hogy legjobb, ha helyi finomságokat eszünk!